Pagina's

dinsdag 25 november 2014

Auchan Haul - Supermarkt in het buitenland

Ik denk dat foodlovers het gevoel wel kennen: blijheid omdat je hele rayons eten ziet dat je nog niet kent of niet in jouw thuisland kan kopen. Vorige week trok ik naar Roncq om er de supermarkt Auchan te bezoeken. Net over de Franse grens, een enorme keuze aan drank, voeding maar je hebt er evengoed elektronica, momenteel een enorm aanbod kerstversiering, kerstgoodies, huishoudmateriaal, m.a.w. een eindeloos aanbod.


Ja, ik heb me even laten gaan. Dit zijn enkel de producten die, volgens mij, bij ons niet te vinden zijn, op de Baby Lips na, maar die wou ik graag even uitproberen. Hieronder heb ik ze onderverdeeld in categorieën.

Desserts
Mijn hart maakte even een sprongetje toen ik de Bounty- en Marsdessert in het schap zag liggen. De Marssmaak is voor m'n mama maar de Bountymix zal in mijn buikje belanden. Als er één hemelse combinatie op aarde bestaat dan is het in mijn ogen, chocolade met banaan. Van het merk Mamie Nova vond ik er pudding met deze smaak en ook de smaak kokos met chocolade. Anderzijds belandde ook een mengeling chocolade-vanille-caramel 'Danette'-achtige puddinkjes in de winkelkar en een Franse Danio met passievruchtsmaak.

OntbijtgranenDiep vanbinnen weet ik best wel dat havermout de koning is van het ontbijt! Het is het gezondste en houd je lang verzadigd. Ik heb nog nooit de goede gewoonte kunnen kweken om met havermout te starten. In Auchan vond ik van Quacker 10 zakjes havermout voor in de microgolf. Ik nam ze mee om eindelijk eens uit te proberen. Maar omdat ik denk dat ze hier ook wel te vinden zijn, heb ik ze niet op de foto gezet. Maar er bestaan ook YOLO-days in m'n leven (meer dan gezonde dagen momenteel) waarop ik niet kijk naar een calorietje meer of minder...Daarom nam ik van Nestlé 'Clusters chocolat' mee en een mix van alle gezoete cornflakes van hun merk. Net zoals je hier van Kellogg's kan vinden. En voor op de 'mediumdagen' een muesli met rozijnen, kokosnoot, banaan en appel van het huismerk. 

ZoetighedenMijn mond viel open toen ik de rayon zag met alle eetbare kerstproducten: Van Ferrero, Kinder, Lindt, Toblerone, M&M's. Noem het, er lagen verscheidene 'njammie' producten van. Kiezen was moeilijk maar ik ging voor een mega Toblerone-reep in de smaak 'noir' met een übermooie verpakking. In de koekjesafdeling nam ik Oreo Double (Dubbele crèmevulling!! Heaven baby, heaven!) en Chocolate crème mee. En dan een soort 'eierkoek' met gezichtjes op getekend: Tranchons de cake van het merk StMichel. Lekker, niet wauw. Als laatste belandde ook een soort Nesquik van Lion in m'n voorraadkast. Benieuwd! 

Chips - BorrelsnacksKeuze aan specialere smaken van chips, heb je bij Auchan ook geen gebrek: we namen er de smaak 'Petits Oignons' van het merk Brets mee en van Pringles 'Roasted chicken & herbs'. Ook appelchips en kaascrackers (super lekker) belandde in onze winkelkarretjes. Tucjes met chorizo? No problemo! 
M'n ma zegt al jaren: "Toen jij klein was hé, bestonden er zo zoute borrelnootjes." Hier nergens meer te vinden, in Frankrijk wel.

Kazen
Hoe schattig zijn deze Kirikoekjes? Niet gezond maar oh zo lekker! Daarnaast de Emmentalbabybelletjes, is hier ooit als limited edition uitgekomen volgens mij. Ook andere variaties in Boursin dan bij ons zoals deze tomatensmaak. En als laatste een soort passata van Heinz met parmezaan aan toegevoegd. Een aanrader, eerder zoet dan zout.

Het was een hele fijne uitstap naar Auchan in Roncq. Ik zou er nog wel enkele uren langer kunnen versleten hebben. Vanuit de streek rond Gent is het een klein uurtje rijden. Maar zeker de moeite waard! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten